HIT-Aktiv Systeem

Per november 2020 hebben we de boxen leeg gezet en zijn alle paarden in het zgn. HIT-Aktiv Systeem ondergebracht. Dit is een Duits concept dat al zo’n 18 jaar bestaat en voorziet in de belangrijkste basisbehoeftes van het paard: sociaal contact, beweging en doorlopende voedselvoorziening.

Onze paarden lopen het hele jaar door 24/7 buiten in een groot gebied met verharde paden, droge zandplaten en hebben beschikking over een ruime loopstal. Er zijn acht ruwvoerstations en een krachtvoerstation waar ze zelf hun eten kunnen komen halen, een chip in een band om de hals bepaalt wanneer en hoe lang ze mogen eten. Standaard is elke twee uur een half uur ruwvoer en elke vier uur wat krachtvoer, maar kan individueel per paard worden ingesteld. Dit gaat gaat het hele etmaal door, dus ook ’s nachts.

Op onderstaande foto is de situatie te zien. De paarden hebben een groot gebied om vrij over te bewegen, in de zomer is het hele terrein beschikbaar, in het natte seizoen worden de onverharde delen in meer of mindere mate modderig. Maar overal kunnen ze droog lopen en de zandstukken blijven onder alle omstandigheden droog! (rechts bovenin is het krachtvoerstation)